lørdag 6. desember 2008

Ungdommen - Tett i mørket


Her om natta fikk jeg virkelig ikke sove da jeg skulle legge meg. Klokka var halv 2 og jeg laa aa vrei meg nyttesloest fram og tilbake. Jeg vil tro det var oversoving paa ettermiddagen og kaffi-inntaket som hadde skylda. Det slo meg at jeg hadde jo plenty av arbeid aa ta fatt paa om jeg endelig skulle vaere vaaken hele natta. Super smart! Jeg ble sittende oppe hele natta mens resten av huset laa aa sov. Jeg skrev ferdig en del sanger og tekster, fikk sett en film jeg alltid har hatt lyst til aa se og tatt meg en dusj som jeg fullstendig hadde glemt aa gjoere paa dagtid. Dessuten holdt det meg vaaken!

Jeg satt ute paa terrassen aa jobbet. Ble jeg sulten spiste jeg banan og ble jeg toerst drakk jeg vann. Noe av det som irriterte meg mest mens jeg satt der, var insektene. Mon tro om Gud tenkte seg om to ganger foer han satte de her krypene paa jorda. De ramlet rett ned i kladdeboka mi. Hva skulle det vaere godt for? Mistet du plutselig vingekapasitet? Litt som Bermuda Triangle. Bortsett fra at kladdeboka mi er firkanta da. Jeg skal ikke gaa i groteske detaljer men for aa si det enkelt og greit saa gikk de i doeden i flokk og foelge disse insektene. De som satt paa leggene levde sitt eget liv. Til slutt fikk jeg nok. Litt skuffet over at jeg ikke klarte aa holde ut, gikk jeg opp paa rommet mitt for aa peile inn myggsprayen. Jeg skrudde paa lyset og gikk bort til vinduet og kikket ut. Jeg skrudde paa ipoden mens jeg tok meg et ordentlig gjesp. Klokka var jammen meg halv 4 paa natta!

I huset paa andre sida av gata bor ei jente som maa vaere like gammel som meg. Jeg har aldri hilst paa henne men hun har ogsaa soverom i andre etasje vendt ut mot veien saa jeg har da i det minste sett henne. Ihvertfall naar vinduet er oppe og lyset paa. Jeg tror ikke hun har sett meg. Kanskje har jeg ikke vinduet mitt oppe saa mye? Da jeg stod der i vinduskarmen min klokka halv 4 paa natta med hodet hvilende i hendene, var det jammen ikke mye aa se paa. Det var ikke lys noe sted. Uheldigvis er ogsaa de to lyktestolpene i gata gaatt ut. Det var overskyet og ikke mye aa se paa der oppe heller. Saa vanvittig oede! Tenk at her bor det 400,000 innbyggere her da. Men jeg hoerte en ambulanse. En eller annen hadde altsaa staatt opp. Men det var noe som fikk meg til aa trekke paa smilebaandet likevel den natta.

Vinduet paa andre siden av gata var aapent. Og lyset var paa. Hvorfor var hun oppe klokken halv 4? Hadde hun ogsaa drukket for mye kaffi kanskje? Sovet for lenge? Hun hadde vel kommet inn fra fest da. Virker da normalt paa denne tiden av doegnet igrunn. Jeg maatte smile. Her var hele byen fullstendig doed men jammen var ikke disse to lysvaakne, men likevel saa utslitte tenaaringene, samlet ved hver sin vinduskarm. Pynta var hun jo. Joda hun hadde nok vaert ute aa kost seg. Selv saa jeg ikke ut i maaneskinn. Dusjen hjalp jo da! Hun la merke til meg oppi alt sitt strev, hva det naa enn var hun holdt paa med. Hun vinket til meg. Et litt saann 'se-paa-oss-som-er-oppe-hele-natta'-blikk. Det var igrunn litt komisk. Jeg vinket tilbake og hun gliste bredt da hun lukket vinduet for aa legge seg. Heldigrisen!

Ungdommen nå til dags...

4 kommentarer:

TM sa...

Driv du med lange netter i Brasil òg, Kristine? Jaja, kjekt at du ikkje har endra deg så mykje då:)

Kanskje du skal ta turen bort til nabojenta? No har de jo noko å prata om:)

Kos deg masse vidare, so snakkast me snart! :)

Helene Marie sa...

Hm... sove, sove, sove... går det ann å ikke orke å sove rett og slett? Gøy du hadde en produktiv natt da :)

klem<3

Anne Severine sa...

Å, eg og vil ha nokon å vinke til når eg ikkje får sove... Jaja.. du får vinke for oss begge neste gang;) Thihi..
Og TUSEN TAKK for kortet=D Så utruleg koseleg å sjekke posten i dag og sjå at det var kome ordentleg post, og ikkje berre skulerekning:S ;P
Ha ein fin kveld, Hope!

Kristine Hope sa...

Tone Marit: Nei biologisk klokka e biologisk klokka og eg sove naar eg vil ;) eg burde vel gaatt aa helst paa ho ja. Spoer om ho hadde ein produktiv natt...
Haape dine nette òg e produktive :)
peace hon!

Helene: Paa samme maate som det gaar an aa vaere sulten uten aa ha matlyst, kan man ogsaa vaere utslitt uten aa sove :p Vi maa gjoere det en gang ;) <3

Anne Severine: Du bur no paa internat jente, og dei faerreste av dei soev paa natta so eg trur du skal klare deg heilt fint ;)
Og vaersaagod for kort! :) skulle berre mangle. Alltid kjekt med litt "vanlig" post :)
Kosa deg so lenge :D