torsdag 18. desember 2008

Ligningen om livets tre!

La oss tenke oss at hele verden er et stort tre! Kanskje representerer hvert blad et land eller et folkeslag? Treet er fullt av fruktbare og praktfulle blader, og om saa mye som et eneste blad ville manglet ville ikke treet vaert det samme. Hvert eneste blad har blitt gitt sine egne praktfulle vanndraaper. Unike diamanter som pryder dem alle. Av og til drypper det en diamant ned paa det bladet under. De nederste bladene faar ikke alltid nok sol og vann siden de oeverste bladene tar imot alt. Men de nederste bladene overlever likevel. Bare saavidt. De er meget vakre!

De oeverste bladene tar imot all sola som skinner. Det kan til og med bli saa mye at bladene toerker ut. De blir stygge! De tar imot alt regnet ogsaa. Av og til saa mye at de flommer over. Naar de flommer over, river de ned alle de dyrebare draapene som bladene under hadde samlet opp. Bladene drukner. De klarer ikke dele likt!
Alle bladene har sine diamanter. Treet lever bare i perfekt harmoni og balanse om bladene deler med hverandre. Ikke minst naar det er jul!

Hvem ville vel tatt verdens juletre inn i stua?

Ingen kommentarer: