fredag 20. juni 2008

Jeg i arbeidslivet!


Når nettene blir lange og varmen setter inn begynner ungdommen å lete etter tidsfordriv. Noen sover, noen døgner, noen spiser, noen sløver og noen jobber. Eg gjer alt! Men eg jobbe mest! Eg har sommerjobb hos ingeniørvesenet i Søgne Kommune som ligger i Høllen Vest industri område. Der jobber jeg fra åtte til tre hver dag og syns det er kjempe artig. Jobben min går ut på å vaske toalettene på Høllesanden og på Vaglen og deretter begynne dagens arbeid i verkstedet der det hver dag er noe nytt å begynne på. Alt fra fjerning av skog med tau og motorsag og kvern, plenklipping, raking av stranda, bensin og olje og tilhenger blir en del av hverdagen. Eg var veldig innstilt på at eg helst ville vera ute å jobba istaden for å vera inne slik so mongen andre velge. Det blir jo litt gratispenga nesten. Eg sole meg mens pengane ramle inn. What a wonderful world I see skies are blue! Blir nok neger før eg lande i Brasil skal du sjå! For da er store deler av vitsen med min sommerjobb, nemlig finansiering av et år i Brasil. Lommepenger må til og når Hope treffe beachen i Rio kan da gå hardt for seg og då er da grett å ha litt lommerusk å rutta med. Med syv timers arbeidsdag og det andre tror er en god natts søvn, går det hardt for seg for ei lita jenta, til tross for de eldre generasjoners sine påstander om at "jeg er i min beste alder!" Veit liksom ikkje heilt... Heldigvis har jeg fri i helgene og da gjenstår det å ta igjen all tapt søvn (så langt man får lov.) Etter en tung vår termin hadde jeg gledet med til "slækkings" hjemme, men skal man til Brasil må man jobbe. Om man er opplagt eller ikke spiller ingen rolle.
Å jobbe i ingeniørvesenet er kjempegøy og anbefales virkelig! Du får mosjon, du kan sole deg og du gjør det du helt sikkert hadde blitt satt i gang å gjøre om du var hjemme likevel! (bortsett fra at det ofte er "veldedighetsarbeid" i hagen.) Men selvfølgelig, du må like å få noe ut av dagen, ellers kan du bare gå å legge deg igjen! Jaja, nå skal jeg sove bort helgen. Viktig å være uthvilt! Fred ut! Always, your Hope!

2 kommentarer:

Isabell sa...

Sleppe de deg til med motorsago?? Oh boy.. De veit ikkje ka de begir seg ut på :| Men so lenge du har da kjekt så har da ikkje so møkje å sei om da går ut øve liv og helsa? :)

Øyvind Bye sa...

jeg digger positivitet!