mandag 26. januar 2009

Stan-Up preview

Jeg har skjerpet skrivingen av stand-up og i dag dro jeg fram notatene mine igjen. 11 haandsrevne sider som skal formuleres inn paa pcen og det er mye arbeid det. Det er ganske vanskelig aa sette det sammen i grunn for det er vitser som ikke har noenting med hverandre aa gjoere og derfor blir noen av dem rett og slett ubrukelig og det er jo litt synd. Her er et utdrag av et utkast:

-Det fins et par ordtak og utsagn og uttrykk og den slags som til tider virker litt provoserende paa meg. Som ”Aa ta oksen ved hornene” for eksempel. Himmel og hav, da doer du jo! Og folk som sier ”Eg husker det som det var i gaar.” Det staar det respekt av. Eg husker aldri ka eg gjorde i gaar. Derfor hjelper det jo paa at vi bor her paa Framnes og gjoer akkurat det samme hver dag sant. Vi staar opp, gaar paa skolen, spiser middag, saa later vi som vi gjoer lekser, de sprekeste tar seg en loepetur foer kvelds og paa kveldstid sitter det 200 elever som har ”Grey´s Anatomy”-maraton bare avbrutt av en episode med Hotel Caesar og naar klokken er 3 er det ingen som sovner paa riktig rom. 4 og en halv time seinere staar vi opp og gjentar oevelsen. Framnes trenger en revolusjon. Noke vi kan fortelle barnebarna vaare om en dag. Som den gangen Framnes fikk doegnaapen matsal for eksempel. Eller blandet internat!

2 kommentarer:

LBA sa...

Hehe!
Du har ikkje glemt gamle stand-up kunster du nei!
Eg er klar som ett egg for nytt show til høsten!:)
Håper ellers at alt står bra til i Brasil..

Lars Bjarne

Kristine Hope sa...

jeu, eg e hysterisk!! hehe
blir spennende aa se om det blir show til hoesten, eller om eg daa e helt utslitt! Koser meg godt her. Haaper du har det bra paa Framnes :) vi snakkes plutselig buddy