torsdag 10. juli 2008

Vend blikket opp!

Har du noken gong følt at no har du kasta deg ut i noke du egentlig veit at du ikkje fikse so bra uten at du kan trekka deg? Leite du etter nødbremsen på toget eller redningsvesten på flyet? Da kallast ingen vei tilbake!
Høyr på detta: Sjå for deg at du kjøyre tømmerenna. Du sette deg neri og følge strømmen. Du kose deg og da kitle i magen i svingane. Etter ein stund sette da seg ein klump i magen. Noko inni deg fortel deg at om ikkje lenge kjem da eit svært stup. Og da går rett ned. No er da for seint å snu. No sitte du der å vente og grue deg. Etter nokre svingar til ser du den bratte bakken i enden. Du grip rundt rekkverket med begge hendene og kjenne at båten heve seg oppå ein høgde der utsikten er enorm. "Nå er det ingen vei tilbake! Dette må jeg gjennomføre!" Istedet for å fokusere på botnen og nedturen ser du rett på himmelen når båten tippe øve kanten. Da hjelpe å heva blikket!
I kvardagen har me da gjerne for travelt til å sjå opp. Av og til er me so trøtte når me legge oss at å be, da virke som ein enorm anstrengelse. Men har ikkje Gud sagt at me får lønn av å løfte blikket? Sjøl om me kanskje ikke føle for da akkurat i øyeblikket... Vil me merke forskjell etterpå! Og det lønner seg! Og Han setter enormt stor pris på det for Han elsker deg som sitt barn! Frykt aldri men se opp! Han vet råd og Han fører båten din trygt avsted. Akkurat som Noah sin båt.
Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si gled dere! La alle mennesker få
merke at dere er vennlige. Herren er nær! Vær ikke bekymret for noe! Men legg
alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på Ham med takk! Og Guds fred,
som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Jesus Kristus!
Til slutt søsken: Alt som er sant og edelt, rett og rent, alt som er verd å
elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det! Fil
4,4-8

Ingen kommentarer: